Přejít k hlavnímu obsahu

Výhra 2:0 za 59 minut! Esuba zničila domácího soupeře v rekordním tempu

11. 5. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý den uzavřené kvalifikace na další velký turnaj domácí mistrovské sezóny přinesl opravdu bleskový průběh. Největší měrou se o to postarali ostřílení borci reprezentující eSubu.
Tusi a teCkoO
Tusi a teCkoO
Zdroj: eSuba (s povolením)

Skupina A 

Ke čtyřem pozvaným týmům do hlavní fáze Tipsport CS Spring dnes přibyly další dva. Esuba si pro svůj slot dokráčela opravdu suverénně! Ve čtvrtek zvítězila 13:5 nad DNE Thunders a dnes byla ještě dominantnější.

O první místo ve skupině se modrá krev utkala se SINNERS AC. Mladí hříšníci chtěli odčinit porážku ze zimní zastávky, ale tvrdě narazili. Na obou mapách se počet jejich vyhraných kol zastavil na čísle tři. Nuke i Dust 2 zabraly zhruba půl hodinu, i s přestávkou mezi mapami eSuba zvítězila za rekordní hodinu a osm minut!

Tradiční organizace přitom oznámila, že se po Tipsport CS Spring se zkušeným týmem rozloučí. Už nyní víme, že to nebude konec již v kvalifikaci. Hráči jasně ukázali, že se chtějí porvat o LAN finále. SINNERS AC nejsou ze hry venku, o druhé místo si v neděli zahrají s vítězem sobotního duelu DNE Thunders vs. BRUTE.

Skupina B

Druhá skupina se v úvodním hracím dni mírně zamotala, ale nakonec se nic nezměnilo na tom, že postoupil její největší favorit. Nabitá sestava týmu Flow využila toho, že Sampi NEXT ve čtvrtek překvapili EP Genesis.

Série začala opět na mapě a do třetice se diváci na streamu dočkali výsledku 13:3. Kvalita na straně Flow se prokazovala i nadále, střelci jako Petr „HoLLy“ Kučera nebo Peter „Pepo“ Ružička byli k nezastavení. Mladíci ze Sampi NEXT urputně bojovali, co jim síly stačily, ale na více než šest bodů se na Anubisu nezmohli.

V hlavní fázi Tipsport CS Spring už máme šest týmů, dva zbývající určí nedělní program. Ještě před ním se ale v sobotu bude hrát o přežití. Ve skupině B mají druhou šanci ENTERPRISE Genesis a Lan Party Hotel.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.