Přejít k hlavnímu obsahu

Nejočekávanější událost započala. Streamer hned vylétl na vrchol sledovanosti Twitche

4. 5. 2024 | 10:00 Trackmania Zajímavost
Ostře sledovaná kompetitivní událost má před sebou desítky hodin snažení se o jedinou věc, vyšplhat na vrchol věže zvané Deep Dip 2. První vydání zabralo desítky hodin, než po šesti dnech hraní první hráč proletěl cílovým blokem. Tentokrát to mohou být klidně týdny.
Deep Dip 2
Deep Dip 2
Zdroj: Wirtual

Všichni kolem Trackmanie se dlouhé týdny těšili na datum 4. května. Právě v tento den byla oficiálně odhalená mapa Deep Dip 2, která je nejtěžší věží ve hře Trackmania. Tato věž má šestnáct pater, kde vám kdykoliv stačí jedno malé zaváhání a letíte dolů. Důvod je prostý: na celé věži není ani jeden checkpoint nebo jiný záchytný bod. I když se tedy probojujete do nových výšin, tak vám po pádu může trvat hodiny, než se na stejné místo znovu dostanete. Všechno je o postupnném progresu. Deep Dip je ale nekompromisní.

Většina hráčů své snažení živě vysílá, finálová jízda totiž musí být zaznamenána, aby byla platná. Od tohoto momentu sice všechny dělí desítky hodiny, ale už nyní se Trackmania dočkala krásných čísel. Hlavní tvář závodní hry, Wirtual, má většinou kolem 5 tisíc diváků, ale hned první den se až s 36 860 sledujícími dostal na první místo mezi anglickými kanály. Předčil dokonce i nejvyšší profesionální soutěže v Counter-Strike 2 nebo Apex Legends. Pro elitní hráče jde o dokonalou příležitost se prosadit také na poli streamování.

První vydání v roce 2022 ovládl francouzský závodník Bren. Ten si samozřejmě nemůže nechat šanci na obhajobu ujít a právě on po prvním dni patří mezi hráče, jenž vyšplhali do pátého patra. Dalšími konkurenty jsou Hazardu, Lars, SkandeaR nebo Yannex. Vysoko se ale určitě vyškrábe i Wirtual, který minulou mapu dokončil jako druhý. První den mu ale příliš nevyšel, dostal se pouze pod začátek třetího patra. Jsme ale teprve na samém začátku. Čím výše se hráči dostávají, tím více se zpomaluje progres a napětí stoupá.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.