Přejít k hlavnímu obsahu

Historický moment! Mezinárodní liga zažije ryze česko-slovenské finále

25. 4. 2024 | 08:00 Counter-Strike 2 Preview
Něco takového tady dlouho nebylo, pokud vůbec někdy. Do finále mezinárodní soutěže se podařilo probojovat dvěma týmům s česko-slovenským jádrem! European Pro League tak zažije reprízu loňského finále Tipsport MČR CS, ke které přitom došlo už v upper bracketu.
David „forsyy“ Bílý
David „forsyy“ Bílý
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

V patnácté sezóně European Pro League se objevily čtyři nejlepší české a slovenské týmy. UNiTY nezískali ani výhru a vypadli mezi prvními, zatímco SINNERS na čistý průchod skupinou nenavázali v play-off a vypadli v prvním kole. Ale potom tu jsou Sampi.Tipsport a Dynamo Eclot, mimochodem šampioni dřívějších sezón.

Oba tyto celky shodně ve skupině jednou zakoply, ve vyřazovacích bojí ale byli nezastavitelní a poměrně rychle si zajistily medaili. Ve finále horního pavouka ale muselo dojít na další česko-slovenské střetnutí. SINNERS se ve skupině porazili UNiTY, ale oni sami poté v prvním kole play-off nestačili na Dynamo Eclot.

DNE zazářili také v dalším bangeru, stále se zlepšující tým Sampi.Tipsport na pardubickou mašinu neměl. Především Martin „Dytor“ Handl a David „forsyy“ Bílý byli při chuti, když ve statistikách zabití a smrtí nasbírali +44. Sampi se však nenechali zahanbit, v LB porazili Permittu a vybojovali si možnost odplaty.

Velkolepé utkání dvou špičkových českých a slovenských týmů o mezinárodní prvenství se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 10:00. Ve formátu BO5 se můžeme dočkat až pěti map, jako ve finále Tipsport MČR CS. Oba celky už mají ve sbírce jeden titul z EUPL, útočí tak na druhý. Nový šampion si odnese 11 tisíc dolarů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.