Přejít k hlavnímu obsahu

Speciální esportová učebna! Škola v Kutné Hoře chce rozvíjet zájem o IT

13. 2. 2024 | 19:40 Gaming
Doba kráčí kupředu a to se pomalu začíná projevovat i v jinak zkostnatělém odvětví školství. V Kutné Hoře se rozhodli jít novým trendům naproti a pro své studenty nechali vybudovat jednu z prvních esportových učebeb v České republice.
eSportová učebna
eSportová učebna
Zdroj: spskh.cz

„V dnešní době je strašně důležité, abychom děti motivovali a pomáhali jim s jejich rozvojem. To platí nejen třeba u sportu, se vzděláním, ale i u hraní počítačových her, které jsou u mladých čím dál oblíbenější,“ stojí v oficiálním prohlášení VOŠ, SPŠ a JŠ Kutná Hora.

Jak jde vidět, škola se nových možností nebojí a naopak je chce využít k rozvoji mladé generace. Mimo jedinečné zázemí učebny bude studentům k dispozici také tým esportových trenérů. Veřejnost se pak může těšit i na příměstský tábor a další akce. „Učebna umožní rozvíjet herní dovednosti, strategické myšlení, spolupráci a komunikaci. Podporuje také esportové aktivity a turnaje pro studenty,“ dodává v oficiální zprávě ředitel Josef Treml. 

Kromě samotného hraní a streamování se budou žáci učit zacházet s herním softwarem a audiovizuální technikou. Cílem školy je skrz modernizaci výuky motivovat studenty k zisku kariérních dovedností, které by jim otevřely dveře nejen do světa esportu, ale herního průmyslu jako celku.

Esportová učebna v Kutné Hoře
Esportová učebna v Kutné Hoře
: www.spskh.cz
Esportová učebna v Kutné Hoře
Esportová učebna v Kutné Hoře
: www.spskh.cz