Přejít k hlavnímu obsahu

12 milionů měsíčně za údržbu serverů. Chceme mít jistotu, že si zahraje každý, hlásí vývojáři Palworld

5. 2. 2024 | 16:43 Gaming
Ani ne měsíc od vydání už akční survival Palworld nasbíral přes 19 milionů hráčů. S nevídaným úspěchem se nepojí pouze zisk, nýbrž i značné náklady na provoz. Vývojáři si i přesto určili jasný cíl - možnost připojit se musí mít naprosto všichni.
Palworld platí za servery dvanáct milionů měsíčně. Chceme mít jistotu, že si zahraje každý, hlásí studio
Palworld platí za servery dvanáct milionů měsíčně. Chceme mít jistotu, že si zahraje každý, hlásí studio
Zdroj: Pocket Pair

„Počkat, co když kvůli těm poplatkům za servery zkrachujeme?“ zavtipkoval Takuro Mizobe, CEO společnosti Pocketpair, která stojí za vývojem Palworld. Ve svém příspěvku na sociální síti X narážel na astronomické částky, jež společnost platí za provoz serverů.

Cifra pohybující se okolo 12 milionů korun českých za servery ale gigantický Palworld reálně trápit nemusí. Jen z dostupných dat víme, že se již prodalo 12 milionů kopií, příjmy se tak i po odečtení poplatků ze strany Steamu pohybují okolo šesti miliard a to navíc bez započtení prodejů na Xboxu.

„Našim cílem bylo zajistit, že se do hry dostane každý, servery jsme proto připravili jak nejlépe to šlo a to bez ohledu na náklady,“ napsal síťový inženýr Hiroto. „Budeme se i nadále snažit, aby si všichni hráči mohli hru užít naplno!“ dodal.

Štítky: Palworld, servery